Spotify

heej, Det gick hur bra som helst i skolan idag, vilken (Y)ber dag. En i min klass skicka inbjudan till spotify, och det gjorde dagen ännu bättre. Fick reda på att jag hade sovmorgon imorgon till klockan tio och sen ska jag åka till söderköping för att ha en 45 minuterslektion, för att sedan åka tillbaka till nkpg, för att se på teater.  Tycker det är lite onödigt att komma dit för 45 minuter men de tycker inte min engelska lärare, se så olika man kan tycka.
   Efter skolan åkte jag ut till östra ryd med mina två kusiner och min stora syster för att kolla på mormors nyfödda valpar. De var jätte söta. Men liknade mer råttor än hundar. Och sen var det en som höll på att dö, hemskt.

Varför är jag lycklig`? Jag lägger energi  på att göra det bra för mig själv, om det är en låt jag vill lyssna på min ipod, byter jag till den direkt i stället för att vänta på att den ska börja. Man ska anstränga sig för lyckan.Mina biljetter till EmmabodaJag på bussen hemJag är himla nöjd med min bok


God morgon

Vakande idag med världens energi. Just nu sitter jag och äter min goda frukost, och lyssna på denna underbara sång. Jag förstår inget av den, men den är ändå jätte bra. Den vann den italienska motsvarigheten av melodifestivalen. Idag ska vi inte göra något speciellt i skolan. men ikväll ska jag vara med mickis, det var jätte länge sen vi var, det ska bli uber kul.


bild ifrån tradebit

Stressig dag

Det har varit en rolig dag idag, förutom att mina ögon inte kunde fokusera på någonting. Igår kväll hittade jag ett gymnastik arbete som ska vara inne på torsdag, och jag fick panik så jag satt uppe sent igår och skrev, imorde blev jag nästan klar, jag ska bara renskriva det nu.
    Vi fick reda på att vi ska se på teater på onsdag, ett drömspel av strindberg. Det ska bli spännade att se vår klass inne i en teater. Ikväll blir det att titta igenom svenskan och rätta den, och sen förbereda lite tills imorgon, har både ESO möte och sen måste lite ledighetsansökningar in till skolan, och kvartsamtlaslapp (skönt att jag inte ska ha något).Det handlar om att uppskatta vardagen.


Jaså?
Helge Johansson

vara eller att icke vara

Hej alla härliga läsare. Idag har det varit en perfekt plugg dag. Jag blev klar med det jag hade som mål, tidigare än vad beräknat så jag hann att sitta vid datorn lite också. Anna ringde och sa att hon skulle säga farväl till sin häst ikväll eftersom den har blivit såld, och att hon inte skulle på dansen.


    Igår när jag och Elli skulle gå till GO klubben, ändrade vi oss och gjorde det vi ville istället. Vi gick hem och bakade. Man ska göra det man vill. Men varför valde jag att plugga idag då? för jag vill ha bra betyg, annars hade jag aldrig gjort det. Man ska våga göra det man vill, och sedan se konsekvenserna av handligen. Det är då man får livserfarenhet, vilket man kan använda sig av i framtiden. Det jag säger är att ta chansen och uppleva livet nu, imorgon kan du dö. Jag är inte rädd för döden längre, eftersom jag har fått uppleva livet. Men det betyder att jag inte vill leva längre, eftersom det är så himla kul att leva. Men varför ska man ha långsiktiga mål i livet då? Ja eftersom man kanske inte når hela vägen till målet, men halvvägs, och då har man ju ändå fått ut något av det.

Mina lånsiktiga mål

  • Ta nobelpriset
  • Ge ut minst tre böcker
  • Bli astrobiolog
  • Starta ett företag
  • Vara den jag är
  • Gå ut skolan med högsta poäng
  • Bli politiker på högnivå

och mycket mer, jag slår vad om att jag inte kommer att uppnå hälften av alla mål, men jag kommer komma halvvägs på allt om jag kämpar, du måste också våga leva.


Min frukost


Underbart bra dag

Går dagen blev lika undebar som jag förmodat, men lite ändrade planer. Vid ett kom Elli in till stan och sen gick vi mot Broad way café, då vi kom på att vi ville baka istället för att spela GO. Och eftersom vårt liv är till för oss, gjorde vi det vi ville mest. Vi satt först och kollade på roliga klipp ifrån youtube, det var extremt kul. Sen bakande vi chokladbollar, men kallt silverte till. Silverte är upphettat vatten, men eftersom vårt var kallt drack vi det som te. 
    Vid halv fem åkte hela familjen johansson claar till Knäppingsborg, där vi skulle ha kalas för lisa. Jag fick blåsa upp ballonger, det var roligt. Vi åt en jätte god smörgåstårta, som min mamma hade gjort. Vid nio gick jag och mamma hem, och lisa var kvar med några kompisar i lokalen, de skulle gå ut sen. Jag satte mig vid datorn och slöa, det var skönt. Jag drog okcså fram klockan igår, vilket gjorde att jag förlorade en värdefull timme.
   Nu ska jag iväg och sola på in-drop-sun. Sen blir det att käka frukost och städa av rummet lite, och svenskan som jag inte hann med igår ska bli klar idag och lite förberedlser inför matematik nationella proven hade jag tänkt skulle hinnas med idag. Ikväll är det dans med Anna, jag längtar.

                                                          
Chokladbollar med silverte

                                                                    
    Ellinor


Jag på kalaset

Tror ni att det kommer ske ett tredje världskrig snart?

Ditt liv är ditt

    Jag är perfekt. Jag är den bästa av mitt slag, alla människor är perfekta eftersom att är bästa i sitt slag. Katter, hundar ja allt är perfekt på vår jord. Vem kan säga att du inte är pefekt? Människor måste börja tro mer på sig själva, om man inte tror att allt är möjligt är det självklart inte det. Jag tror att allt på denna jord är möjligt. vad finns det som är omöjligt egentligen?

   Tror inte alla människor att de tänker speciellt jämfört med alla andra personer, det tror jag i alla fall. Och det måste betyda att alla männsikor är olika, och därför måste vi börja anpassa vårt samhälle till det också, sluta leva englit normer. Vi måste induvlisera skolgången, vilket tror jag kommer göra att människor tar tag i deras liv lite tidigare, och slipper dras med en massa onödig fakta, som de inte kommer behöva ha i framtiden.

    Bestämd dig att du ska få ett värdigt liv, nu!. Jag gjorde det på nyårsafton och sedan dess har mitt liv varit helt ortoligt, hela min värld för mig. Det finns så mycket att uppleva, ta chansen medans den finns.

lev ditt liv, vad finns det annars för mening med livet?


Från och med nu kommer jag var tredje dag ge tips om hur du kan börja liv ditt liv, som du vill ha det.

Nu ska jag iväg till Broad way café på broddgatan, där ska jag och Ellinor spela GO till fyra. Det ska bli underbart roligt.


Lets Dance

    Jag kom nyss hem ifrån Anna, där jag har haft en underbar kväll. Vi hade det väldigt trevligt, och självklart såg vi på Lets Dance. Tyvärr var jag tvungen att åka hem precis innan allt avgjordes, och fick reda på resultatet av Anna genom mobilen. Jag blev mycket förvånad över att Laila inte vann, Hon hade tekniken, jaa allt i ett. Hennes fridans var otrolig, jag är verkligen ingen dansmänniska men när hon dansade kändes det nästan som att jag skulle börja gråta. Det var vackert. Jag vill inte tro Anna när hon sa att magnus hade vunnit, men sedan förstod jag lite varför, programet handlar om att utvecklas, och Laila var ju proffs ifrån början.


     Imorgon blir det att spela GO mellan 12-16 med Elli och hela GO gänget. Sedan ska jag försöka skriva lite svenska, eftersom vi har Kärlekshandboken som ska lämnas in nästa vecka, och jag vill verkligen få MVG på den. Efter det så ska jag ned till Knäppingsborg för att förberda min systers födelsedagfest. Hon har nyss fyllt 18 så hon behöver ha en lite fest nu. Jag har bestämt mig för att morgon dagen ska bli lika underbar som denna dag har varit.

    Just det idag beställdes biljetterna till Emmaboda nästa helg. Då ska jag, ellinor och linnea åka till Elevrådskongressen i Emmaboda och lära oss lite om eleveråd, det ska bli väldigt kul.


Bild lånad av sydsvenskan.se

Vem tyckte du skulle vinna?

Härlig Fredag

   När jag och Anna satt på bussen igår disskutera vi kring dejting och hur man ska vara under en dejt. Man ska inte vara för nervös, inte för på, för 'desprate'. Sen kom vi fram till att man ska vara sig själv, men hur är man sig själv då. Man ska dejta sig själv först innan man träffar någon annan på det sättet. Detta kan man göra genom att tänka frågor som kan komma upp under en dejt.

    Igår kväll hade jag det jätte trevligt, gott sällskap med god mat på Fräcka Strömmen. Jag kom hem och fick hjälpa till med matvarorna, vilket är jobbigt. Men min förmåga att vända positivt blev det roligt till slut. Sedan testade jag alla fina kläder, och de satt perfekt.

   Idag ska jag vara med Anna ikväll, vi ska äta gott och sedan se på lets dance finalen, det ska bli spännande. Jag längtar. Och sen blir det ju dans på gymnastiken och det är alltid roligt.Vad tycker ni om mina fina skor?

Underbar eftermiddag

  Jag hade ett troligt givande samtal med amanda,vi pratade om att planering var dåligt och att ddet förstörde livets balans. Och att det nästintill är omöjligt att göra spontana saker. Sedan sa hon den geniala idéen att man kan ju faktiskt planera in att göra spontana saker.
    Först skrattade jag, men sen när man tänker på de tär det helt självklart att göra det, då hinner man ju med allt man vill. Detta ska direkt in i min veckoplanering, som redan är full, men jag prioterar detta höger, eftersom det är som jokern i kortlek, mna gör det man vill.


Jag och Anna det underbart trevligt på stan. Hon köpte några presenter. De var jätte fina. Jag köpte ett par jätte fina vårskor. Och tre jätte härliga t.shirts. Jag längtar tills det blir vårsommar, då man gå i vanlig tröja och inte frysa. Anna skulle gå på dans och jag skulle gå hem och göra mig iordning för kvällen, så vid halv sex skildes vi åt. Nu ska jag iväg och äta. Trevlig kväll.


Underbara Anna


Så här ser jag ut ikväll :)

Att Leva

Jag har funnit ett nytt ordspråk som jag ifrån nyår har börja följa och försökt uppnått:

" Du ska leva livet som att om du var tvungen att leva igen, skulle du välja att leva om ditt liv igen." 

Man ska ha denna livsglädje när man lever, för man kanske inte får någon mer chans att leva igen. Man ska njuta av livet. Genom att bara vara ärlig kan man komma långt, Jag bestämde mig för vid nyår, att vara ärlig om personer frågade saker. Och sen dess har mitt liv förändras totalt. 

Genom att bryta vanor kan man också finna livsglädje, ex att gå upp olika tider på morgonen, äta varierat, åka en annan buss, ta andra väger till sina mål, tror jag att man lever längre.


Man ska också minst två gånger i veckan ha en ledig dag ifrån plugg utanför skolan. Detta gör att det blir varierat att gå i skolan också.

- Skor jag hade tänkt att köpa imorgon.


 Helge Johansson


Ny Blogg

Ännu en ny blogg, men denna gång med riktiga löften om bättre uppdatering och mer tips om ett bättre liv.  För ni som inte vet, hade jag en blogg som handlade om hur man förbättrar sitt liv, allstå hur man metalt och fysikt mår bättre, men sen försvann blogg, eftersom jag hade en otrolig dålig uppdatering.
   Denna blogg kommer att handla om hur man öka livsgläjden, foto, event och mycket mer. Min tanke med bloggen är att förbättra och hjälpa andra personer.

Desaker som ska bli bättre med bloggen är:

  • Bättre uppdatering
  • Läsvärd
  • Mer tips


   Idag har jag varit i skolan, det var mycket trevligt med nationella engelsk uppsats, vilket gick ganska bra. Sen hade jag tysk redovsining, det gick också bra men tyvärr var jag lite nervös men det fixa sig ändå. Åkte med Mickis hem på bussen och det var trevligt med lite sällskap.
   Imorgon ska jag och anna gå på stan, då ho ska köpa lite grejer och jag ska köpa vårskor, visar dem imorgon. Sen ska jag ut och äta med en ny vän på fräcka, det ska bli trevligt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0