LISEBERG

Igår kväll gick jag och Mamma på teater, det tog mig 20 minuter av mycket glad musik att bli glad efter den. Vi såg allt om min mamma, det var verkligen jätte dålig.
   Nu sitter jag med fjärilar i magen och har resfeber. Om en timme åker jag till Söderköping och sen bär det av till Göteborg. Jag hoppas ni får en precis lika underbart bra dag som jag ;)


Engelska nationella - NOTFick beröm idag om vidoebolggandet, var bara tvungen.


Våra klass tröjor, Hlege står det på armen, precis som jag skrev det första gången.


Funderar starkt på att börja läsa serien :)

Resfeber

Imorgon åker jag till göteborg och ska gå på liseberg. Det är  12 bussar ifrån Söderköping, det är ungefär 600 ungdomar. Det kostar endast 50 kr att åka med och få inträde till  Liseberg. Detta gör focus ( fritidsgård) i sammarbete med Söderköpings kommun för att undvika det väldiga festandet på valborg. Jag tycker det är otroligt bra gjort av dem, det har varit det de senaste åren, så varför skulle det inte bli det den här gången.
    Annars tror jag att det är en helt vanlig skoldag idag, förutom att vi har engelska Nationella, den muntliga delen. Jag hopps verkligen att det kommer gå bra, eftersom engelska är mitt svagaste ämne (dock inte betygsmässigt). Hur man bli lyckligare del 3 kommer idag, istället för imorogon, eftersom det förmodligen inte blir någon bloggning imorgon. Men ni får ha det så bra.


Roligare om vi skrattar än om vi ler

Kort dag

Efter flyga drake, hade vi lunch, det var jätte gott. På So:n såg vi på en film om förintelsen, de interjuva en överlevare ifrån auschwitz. Det är så sjukt hemskt. Efter So:n hade vi bild, det gick verkligen jätte bra med att rita. Målade dit två ögon och en munn vid handen. Nu sitter jag och pratar med folk på MSN och lite överallt, det är kul. Samtidigt som jag äter toast, det är så gott. Ikväll ska jag hinna med ett bad efter jag har varit och ute och sprungit, det ska bli skönt. Ni får ha det så bra.Jäkla nöjd är jag vad tycker du? 


En almenacka så jag hinner emd allt.

Så blir du lyckligare - del 2

Jag har den inställningen att om man lever varierat blir känns livet mer fylligt, alltså mer liv i livet. Detta kan göra att man får motovation till olika saker, för att man vet att nästa dag inte kommer likna dagen innan. Och där med kan man bli lyckligare. Detta kallas livsglöd, att man vill uppleva mycket i livet. 


 Rutiner är när man följer ett program eller schema, det behöver inte vara nedskrivit, men man har det inpräntat i hjärnan. Det kan vara att man kliver upp vid halv sju varje dag, och går och lägger sig vid 22:30 precis varje dag. Det kan vara nästan allt. Jag tror att desto länge man håller på sina rutiner, ju mindre livsglöd känner man.


Därför är det viktigt att ändra sina rutiner, att sätta in det som en rutin att ändra rutiner. Det kan vara att man kliver upp en timme tidigare eller tar en annan buss till skolan. Bara man ändrar något som påverkar dygnsrytmen.


Man ska inte sluta ändra på rutinerna bara för att man har funnit något som passar en själv. För man kommer att trötta på detta till slut, och då är det bättre att ändra innan man tröttnar. Del 3 kommer jag att koppla ihop mål och motovation.


Ha en bra dag - flyga drake var en grymt bra film!

Trötthet

Gud vad trött jag känner mig, jag måste varit jätte aktiv i min dröm, annars är det omöjligt att var lika trött som jag är nu. Men det är bara att bita ihop, och driva vidare. Idag har vi filmvisning av flyga drake i skolan, det ska bli spännande. Innan det ska jag till tandläkaren, hoppas det gå bra.

    -  Sanningen är oförskämd
    -  Då vill vi inte veta av den


Cool bild heller hur?

Bröd

August strindbergs provet gick hur bra som helst! Och jag fick MVG på dansredovisning på idrotten. Jag känner verkligen mig väldigt nöjd med dagen så här långt. Jag lovar att uppdatera på lunchen imorgon. Efter skolan tog jag av mig mina skor och gick barfota, det är verkligen bland det bästa som finns, att känna varm asfalt mot fötterna.
       Jag gick till Ica och handlade grekiskt bröd, för att det såg så gott ut. Nu sitter jag och tuggar i mig köttfärssås med färsk pasta till, det är jätte gott. Mamma är på möte men kommer snart hem, vi får ett nytt mat bord idag, det ska bli spänande. Annars ska jag skriva lite debattinlägg lite här och var ikväll och sen blir det nog att planera lite i veckan. Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag !


Jag städade vårt arbetsrum idag :)


Gu va gott

Vad skönt :)

The blog

Hej alla läsare, hoppas ni mår bra, för det gör jag. Jag kunde inte logga in på mitt konto på blogg.se förut, jag vet inte varför. Men det går ju lika bra att blogga härifrån skolan. Nu ska vi ha metorstid, och planera lite för veckan. Ska till liseberg på torsdag, och kanske sthlm i helgen, och tandläkaren imorogon. Och sen ska jag köpa avslutningskläder. Ja hela tiden dycker det upp nya förslag på vad man ska göra. Imrogon kommer del 2 på hur du bli lycklig. Nu ska ajg plugga lite inför svenska provet. Ha det så underbart bra nu!


Jag och Anki

Bli lyckligare- Del 1

Att känna att man vill och kan göra allt möjlig är en häftig känsla, som alla kan uppleva. Man hamnar i ett så kallat Flow mode, alltså att allt flyter fram. Man kan åstakomma mycket genom lycka. I tre delar kommer jag berätta hur jag göra för att känna mig lycklig varje dag, eftersom jag minst en gång per dag kommer i Flow Mode. Detta är del 1

Kroppens nervsystem kan man dela upp i två delar, för utom det perefiera och centrala. Det finns en del av nervsystemet som man själv kan styra över och en del som man inte kan styra över. Den del som du kan syra över är rörelser o.s.v. Men den del som du inte kan styra över hur kroppen ska reagera på olika saker, immunförsvar, hjärtslag, hur pigg du känner dig o.s.v. Just det Hur pigg du känner dig, bestämmer inte du över. Den är faktiskt kroppen som bestämmer hur energin ska fördelas i kroppen. Dessto mer energi till hjärnans olika delar, destå piggare känner du dig. 
 
  Det känns ju lite kast att vi inte kan styra över hur pigga vi ska vara. Men faktum är att vi inte kan styra över mycket i våra liv, men vi kan påverka. Vi kan ju själva påverka hur mycket energi vi har, och desstå mer energi, desstå större chans att du känner dig piggare.

Det finns olika sätt att ge kroppen energi, först och främst genom mat och dryck, men när man får lucko rus känner man sig piggare, eftersom kroppen fördelar energi till hjärnan då. Men man ska börja med maten, genom att äta ordentligt, alltså ät efter tallriksmodellen, kommer man känna sig piggare.


Men vart finns sambandet mellan hur pigg man känner sig och hur lycklig man är. Ju för desto piggare du är, desto mer energi har du för att göra saker som gör dig lycklig. människor pratar om att de vill ha saker, inte saker som kostar, men att de inte orkar fixa det. Men med energi orkar du det, och då kommer du att känna dig lyckligare.


Skriv gärna här på bloggen eller till min E-post i_olja@hotmail.com om det är något ni misstycker eller vill lägga till något eller vad som helst.


Tidig morgon

Igår betsämde jag mig för att inte dra ned persienerna för jag älskar att vakna med solen i mina ögon. VIlket jag också gjorde, fast klockan kvart i sju, vilket var lite tidigt. Nu på morognen har jag suttit och skrivet på min bok. Den kommer bli jätte bra, men just nu äår det lite hemskt som händer. Ikväll ska jag dansa, men på dagen ska jag försöka att inte göra något annat än att plugga. Har lite inlämningar och lite smått och gott. Men nu ska jag göra frukost.

Vad ska ni göra idag då? :)'


Jag är så lycklig

Bio

Som sagt gick jag och möte Frida och Malin,man blir verkligen jätte glad när man möter dem. De är alltid så glada. Efter en timmer gick vi på bio, vi såg 17 again. Den var ganska bra, men inte för förutsägbar, men det kan vara trevligt ibland. Vi åt massor utav popcorn och skitade ned massor. Jag råkade ramla rakt in i väggen på bion, och sen knuffade Frida mig in i sopkorgen vid utgången, med huvud före.
   Efter det gick vi runt i nkpg, färden förde oss till värme kyrkan. Det var någon slags välgörenhets rock konsert som vi kom in på.Alla var klädda i svart och såg läskiga ut så vi gick därifrån. Sen gick vi runt i staden. Lekte i massor av innergårdar, det var jätte trevligt Gungade och hade hopptävling, var otroligt kul. Vi blev inlåsta i en bakgård, men kom ut ganska snabbt. Såg massor av fulla fjortisar som vi pratade med, men de svarade inte. Vid tolv gick vi hemåt, efter en underbar kväll. Tur så bor Frida här, men malin bor som sagt i sthlm, kommer sakna henne otorligt mycket.


Lisa skulle på maskerad i burka.


Malin och Frida


Värmekyrkan

Smultronstället

Jag måste erkänn att min inställning till smltron, var kanske inte den bästa ifrån början. Men idag ändrades allt. Jag slapp göra det "svåra" provet, som egentligen inte var svårt. Och allt gick underbart positivt bra. Det var jätte kul att ta imot kunder och springa runt där. Man kände sig verkligen vuxen. Jag hoppas verkligen att jag får jobba mycket i sommar, men ändå hinna med allt utöver det. Jag längtar verkligen till sommarn ska börja på riktigt, men kommer sakna alla på ramunderskolan så otroligt mycket. 
   När jag gick hem, var jag barfota igen. Det var några som tog kort på mig, inte i smyg utan verkligen så att det syntes. Det var jääte kul. Men man undrar hur människor tänker ibland, hur de reagerar på något konsitgt, för egentligen är det inget konstigt med att gå barfota, men människorna kring mig får mig att känna mig konstigt och obekväm. Det måste alltså vara omvärlden som styr mig. eller?
   Ikväll ska jag vara med Malin och Frida, Det var verkligen jätte länge sen jag träffade Malin, eftersom hon bor i sthlm. Jag har verkligen saknat henne och det ska bli otroligt kul att träffa henne igen. 
   


Det måste vara ödet, andra pokemon kortet jag hittar, titta här får ni se.


Så fin var jag idag ;)

Inte en lugn fredagskväll

Min lugna planerade Fredags kväll ändrades snabbt. Joel ringde och fråga om jag ville komma till halvars och självklart ville jag det. Madde, Patricia, antonia, Joel och sofie var där. Först satt vi och prata lite skit. Sen skulle vi gå till kärleksparken, vart det nu låg. Först gick vi till folkparken men vi vågade oss inte riktigt in där, så vi gick. Sen ringde patricia john och per, eftersom de var i kärleksparken. Så gick vi efter deras beskrivning, dock inte precis efter den. Så vi hamlade fel igen, så vi gav upp. Det var verkligen jätte trevligt och det blev inte alls sent, som tur var eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Underbart kul.


Antonia med en fälg :)


The gääng ;)


Jag älsar nkpg ;) gillar ni den stan som ni bor i? :)

Videoblogg

Första gången, lite kort bara, hade dåligt minne på mobilen.Skriv vad ni tycker ;)

Super dag


Det har varit en underbart härlig dag idag. Skolan var väldigt kul. Vi hade som sagt spexfoto idag. Vår klass skulle ha varit uppdelad i två delar, bönder vs bratz. Men det var typ 5 bönder och resten bratz, men hatte var Emo. Temat var väldigt kul ändå. VI fixade oss i 45 minuter och höll på. Jag(som brat) hade svart uppvikata byxor, med en halvt uppknäppt blårandig skjorta. SEdan ett par solglasögon och en guld ring. Och självklart håret i en brat frisyr. Det var verkligen jätte kul! Mitt svensk august strindbergsprov blev flyttat till på måndag. Ikväll ska jag ta det lugnt, för jag ska upp vid tio och jobba på smultron stället. Det ska bli skönt att inte göra något speciellt. Fick tillbaka muntliga i svenska MVG, stolt.


Brat och Bonde


Anna som kitty, det var grymt likt.


Jag och Bästa Anki


Barfota hemifrån skolan


Tors (dag)

Det gick bra på nationella idag, jag känner mig nöjd. Efter skolan tog jag och elli en glass på konfekt hörnan, det var underbart gott. Efter det mötte jag Erika vid bussen, då vi åkte till kunskap skolan, där det var öppet hus. Det var jätte kul där, och jag känner verkligen att kunskap är rätt skola för mig. innnan kunskap gick jag och Erika på stan, hon hittade en jätte fin klännig på vero moda. Jag tittade efter kläder till avslutningsmiddagen, jag vet verkligen inte vad jag ska ha på mig. Men det löser sig väll. Jag fick tillbaka min inlämning i idrott, jag fick MVG känner mig jätte nöjd. Nu ska läsa lite om august strindberg, har disskutions prov kring hoonom imorgon. Sen ska jag sova.

God natt, hoppas ni har haft en lika bra dag som jag.


Ordentlig frukost


Jag och elli, snyggaste poserna


Erikas snygga kläning


Jag och Erika

Nationellt prov i matematik

12:25 så skakar jag, då kommer jag sitta framför ett matte prov som ska bevisa mina kunskaper sedan 9 år. Usch det kommer gå skit, men får hoppas på det bästa. Det är i alla fall härligt väder,man får se det ifrån den ljusa sidan. Just nu sitter jag hemma och pluggar glassar. Till min egen förvåning lärde jag mig alla glassar igår, helt otroligt. På tre timmar lärde jag mig ungefär 120 saker,då en sak kunde vara 7 kulor. Man känner sig lite stolt. Nu måste jag repetera eftersom jag kommer ihåg ungefär 30 saker, ibland vill man bara vara rain man. Det biler väll att kolla igenom matematik boken sen. Jag åker till söderköping vid halv tolv, och kommer hem ungefär 8, eftersom smultron provet är slut vid 7. Önska mig all lycka att lyckas idag, det behövs verkligen.


Jag med matematik boken.

kort dag


 
Det blev en kort dag idag, eftersom jag åkte hem för en timme sen. Jag var lite krasslig och har otroligt mycket att göra, så jag kände att jag behöver ha tiden till annat, än att sitta på lektioner där jag redan vet vad vi ska gå igenom. På vägen hem tog jag en chai latte, så otroligt gott. Sen sprang jag in på hm för att titta så min skjorta var kvar och det var den. Nu ska jag lära mig 65 glassar och grundskolans matematik, önska mig lycka till.


Lite sms xD


Jag fick ett perefktionist kramp, och började plocka ordning på min kläder-


Chai latte <3

Ny design

Idag ska jag bryta mot min rutiner och sitta uppe och plugga inatt, det ska bli kul. Min nya header, fin va? ;)

Segdag

Jag älskar sega dagar, då hinner man med mycket och får in mycket i huvud. Annars har det varit en trevlig dag. Jag och Christine grät till en jätte sorlig film som vi såg på Tyskan idag. Just det jag fick MVG i biologi, det är så roligt att få tillbaka prov. På fredag har vi spex foto, det ska bli kul. Bilden idag var otroligt kul, alla sprang runt men jag fick ändå lite gjort. Ikväll blir det Photoshop, det ska bli kul.


En halv hand som trollar.


Erik på bilden


Cola på vägen hem

Igår

Igår var det en rolig dag, en sådan man skrattade åt nästan allt. Vi dansade igen på gymnastiken, det var jätte. Kanske inte för Anki, eftersom jag råkade slå henne flera gånger, men det var verkligen inte meningen. Efter skolan satte jag mig på stinsen i söderköping och kollade runt, det var oroligt lugnt, vilket jag vanligtvis saknar.
     Jag satt och läste lite matematik, efter som på torsdag är provet. Sen blev det lite läsning kring Japan. Jag ska skriva ett jätte stort arbete kring Japan, fatta vad kul! När jag kom hem, åkte jag och mamma igen. Vi tittade på en lägenhet, det  var verkligen jätte fin. Och mer central än vad den här lägenheten är. Efter visningen gick jag till bibloteket i Norrköping. Där satt jag till åtta och pluggade, tittade runt, pratade. Jag träffade en gammal vän där, det var jätte mysigt och bara sitta och prata gammla minnen. Sen gick jag hem när de stängde. När jag kom hem somnade jag. Nu kanske det inte kommer bli lika många uppdateringen eftersom det är mycket i mitt liv, men ska försöka uppdatera, vill ju att ni också ska följa med på mitt äventyr, det är ju så kul!


Badrummet-fint


 Lite jobb


Hahahha


Detta får bli nästa årsprojekt


Svenska

Jag trodde att vi skulle ha svenska prov nu,men vår otroligt snälla lärare lät oss öva en lektion till, det är ju alltid uppskattat. Så på torsdag har vi prov i stället.


Måndag

Jag trodde det var söndag när jag vakande, och undrade varför jag ställt klockan. Sen kom jag på att det var måndag. Igår pluggade jag hela kvällen, på svenskan och lite matematik. Snart har vi svenska prov, det ska bli kul. Ikväll blir det plugg igen, eftersom jag har väldigt mycket denna vecka. Nästan så att tiden inte går ihop. Men som sagt gillar när det är stressigt. Ha en underbar bra dag! (för det ska jag ha)   


Utbildning

Det börja med att vi fick ta på oss huvusbonad, jag då keps. Usch jag kan verkligen inte ha keps på mig. Mitt hår står ut på sidorna och luggen ser jätte konstig ut, men men det fick jag leva med.
    vi fick prova att köra mjukglassmasiken, det var verkligen jätte svårt och jag fick ut typ 2 liter glass på min hand. Men efter lite träning, kunde alla det perfekt. Kulorna av glassen var också svåra att göra, till en början.
    Vi pratade lite om kunder och hur man ska bemöta dem, och vad man gör om en kund som inte pratar svenska eller engelska kommer. Jag längtar tills jag får möte tyska kunder, och använda min tyska. Jag älskar tysk, och önskar att jag kunde mer.
Jag längtar verkligen tills jag brjar jobba, men på tordag är det ett prov på en och halv timme och max poängen är 120. Jag har slagit vad med adda att jag ska få 120 poäng, det ska bli kul eftersom jag inte kan någon glass är och det ungefär 60 glassar. Ikväll ska jag bara plugg, egentligen skulle jag dansat men jag känner att jag inte har tid, men det ska bli kul ändå.

Jaså?


Ser ut som jag jobbar på mcdonals


Min jobbkläder + en jordgubbsloka, mmm så gott

Smultron

om två timmar ska jag iväg till Söderköping, för att utbilda mig till skoppersonal på smultron stället, det ska bli kul. vet inte hur länge det håller på. Jag hoppas inte för länge, eftersom jag har grymt mycket att göra i skolan. Svenska prov imorgon, Matematik och Historia, det ska bli hur kul som helst.


Grillfest

Sen sex har det varit gäster är, min tre systar och deras pojkvänner. Vi har grillat och ätit gräddpotatis, det var underbart gott. Sen dess har vi pratat om gamla händelser som var när vi var små barn, det har varit jätte kul.
    Som en gång då jag råkade ha ned en kaktus i mitt ansikte, så att den rullade ned för min näsa och sedan in i min tröja, jag hade undefär 150 taggar sammanlagt. 
    En annan gång, då simon hade barnkalas, och jag kom utklädd som ett grönt troll med håret över allt, eftersom jag trodde att det var maskerad, men det var det inte, pinsamt.

Jaa, herregud vad man har upplevt genom tiderna, och jag ångrar inget.

Jag vet att det går rykten om mig, och tro på allt, för allt är förmodligen sant.


Den här eller


den här? :) eller båda eller en blandning ;D

Staden

Det har varit väldigt trevligt. Otroligt kul, vi var inne på HM ungefär 50 gånger, och hade fem olika påsar därifrån. Elli, känd som shopalholic, shoppde otroligt mycket. Men det var roligt, hon hittade väldigt mycket fina saker. Jag köpte en mörk blå skjort med svart krage, jätte fin, också ifrån HM. Vi åt på waynes, toast, vilket är underbart gott. Det var lite kurragömma också, eftersom vi träffa lite folk, som vi egentligen inte ville träffa, men det var bara roligt.


Kyckling toast


SkjortanGrillparty med familjen nu :)

Ellinor

Nyss ringde ellinor, och frågade om jag ville gå på stan med henne, och självklart vill jag göra det.  Men jag har inte kommit på något jag behöver än, men jag hittar säkert något. Ikväll ska vi ha grillfest på terassen, det ska bli jätte kul!  Nu ska jag äta frukost och sen göra ordning mig. Hoppas er dag blir lika bra som min ska bli!
Ellinor

Min dag

    Det har inte varit en händelserik dag, men roligt har det varit. Jag solade aldrig som planerat, utan fastnade framför datorn och lekte runt lite. Byte ut min browser till "Safari", det är härligt med förändring och jag tycker att desigen är mycket finare på "Safari". Sen har jag lärt mig lite glassar tills på torsdag, när jag har prov på 65 olika glassar på smultron stället.
    Jag har både öppethus på kunskap och utbildning på smultron på torsdag, jag vet inte riktigt hur jag ska hinna. Jag lagade lunch idag, köttbullar och pommes, då var jag duktig. Egentligen skulle vi ha främande idag, men de kunde inte, det är därför jag är hemma. Nu ska jag slapp lite framför TV, det ska bli roligt.
Smultron stället :)

Härligdag (ovanlig rubrik)

Hej alla, idag har det var en mycket rolig dag. Elli kom till skolan, efter hon har varit sjuk ganska länge. Det var jätte kul att träffa henne, stor saknad. Sen blev det lite fysik, där hälften sov.  På idrotten hade jag och Erika vår dansredovisning, det gick jätte bra, jag var verkligen stolt över vad jag och Erika har åstakommit. Efter idrotten kände jag mig inte så värst, pga av min förkyldning, så jag åkte hem, och nu har jag sovit, är frisk. Jag vet ju att jag inte skulle vara bort ifrån skolan, och indirekt var jag inte det. Eftersom på So:n skulle vi ha vikarie och på Svenska skulle vi få gå hem, ibland har man ju tur.

Nu ska jag ta det lite lugnt och sola, det ska bli härligt.


Chai latte på vägen hem- GOTT

DANSUPPVISNING

Jag är nervös, fast bara lite, nu ska jag repetera lite sen blir det att åka till Söderköping, får se om det blir heldag idag.

Dagens absoluta favvo låt: Amy.

Dansdag

Det har varit en bra dag, kanske inte lika bra som alla andra, men ändå jätte bra. Fysiken som sagt, gick jätte bra. Och vi fick omdöme i Musik, och jag blev jätte glad. Vi sjöng idag på musiken, det var underbart kul, eftersom min röst sprack hela tiden, eftersom jag är lite förkyld. Efter skolan gick jag och Erika till Ica, jag köpte loka, kände att jag behövde hjälpa mitt immunförsvar lite på traven. Efter det vandrade vi vidare till Erikas radhus, där vi trände på vår dans i några timmar. Vi åt otroligt god köttfärssås med pasta, och grillat bröd. Tog bussen hem vid halv sju. Väl hemma tränade jag på dansen i en timme och läste lite matematik, just nu känner jag mig lugn över nationella proven, men jag kommer bli hisspig. Nu ska  jag träna vidare på min lilla dans, och sen blir det lite matematik igen. Jag önskar att min lilla förkylning ska försvinna, och det kommer den göra, snart.  1.5 liter flaska loka, underbart gott


Jag imorse.


Min klass i 7:an, jag tredje högst upp, i grön. MITT HÅR!

Dag

Nu ska jag och Erika träna på dansen, för vi har redovsining imorgon. Fysik redovsining gick hur bra som helst! Jag uppdaterar senare ikväll, nus ka jag iväg. Ha det bra.Gårdagen

Jag kom in på Kunskapgymnasiet på Naturvetenskapliga programet, glad över det. Den som hade lägst som kom in hade 160 poäng. Jag känner mig så nöjd när jag får mina poäng, men tro inte att jag inte har slitit för de betyg jag har
. Jag är jätte hostig nu, men jag är inte sjuk och ska inte bli det, det har jag bestämt. Det var över 3 och halvt år sen jag var sjuk, och varför ska jag bli det nu? Men annars fungerar mitt liv precis som jag vill. 
    Vi ska spela teater på Tyskan, det ska bli kul, även om jag har lite svårt att lära mig saker helt utantill, men det ska gå. Idag har vi redovisning på Fysiken och imorgon på Dansen, det ska bli kul. Jag och Erika ska öva på dansen idag. Nej, nu ska jag öva på fysiken, det ska bli roligt. 


                                                               

    Poltiker möte på focus 


TFM, alltid så mycket jobb


Anki och Madde


Mina betyg :P

Astrobiologi

Hoppas ni mår bra, det gör jag i alla fall. Det har varit en väldigt trevlig dag idag. Politiker cafét gick jätte bra, förutom att det var lite svårt att komma på något ämne att prata om. Men det gick bra ändå.  Jag satt och drömde lite förut, och tänkte på min framtid. Hur roligt det ska bli med att forska om Astrobiologi, som astrobiolog. Jag längtar verkligen att få planer och sätta upp mål med min egna forskning, samtidigt vara aktiv politisk och skriva böcker.


Bild ifrån EDU

Morgon

Nu sitter jag och sliter med matematik boken, men det är kul med ekvationer. Snart är det kommunpolitiker möte på focus, det ska bli kul men jag kan nog inte vara där hela tiden eftersom jag behöver träna på dansen som jag och Erika ska redovisa på Fredag, det ska bli spännande. Ikväll ska jag skriva om hur beronde människan är av ledare och förebilder, hoppas ni kollar in då också.Fartfylld dag

I skolan fick jag ett påsk ägg av Anna, fatta hur glad jag blev.
Efter skolan åkte jag med sofie och Antonia till stan (hem), det var spännande att lyssna på deras samtal. Efter det åkte jag och mamma till pappas jobb för att JAG skulle byta däck på vår volvo. Fatta JAG, har typ aldrig rört en bil i hela mitt liv skulle byta fyra hela hjul, usch. Men jag klarade det, helt otroligt, även om mamma och pappa fick hjälpa mig ibland. Men det gick jätte bra. 
   Vid sex gick jag, christine sofie och Anna  till SF, för att köpa biljetterna till A shopaholic. Sen gick vi till waynes och köpte chai latte, så himla gott, drack upp min direkt nästan. Inne på bion var det bara sex stycken, värsta slappa.  Filmen var underbar och jätte rolig. Jag rekomenderar verkligen den. Efter bion åkte Sofie hem, jag, christine och Anna gick till doken, där jag tog en milkshake, den var otrolig god.
  Min dag starade inte bra, men genom att vara positiv och öppen för förslag blev min dag underbar. Det jag skulle kunna förbättra är bloggningen kanske, men men. Imorgon bitte har vi politker möte i skolan, det ska bli spännande.


As snygga strumpor.


Arbetaru för fullt

Usch


BIO

Kära Christine


Underbarste ANNA

Underbart

Nu har vi haft fysik, matematik och Tyska. På fysiken skulle jag som sagt haft redovsining, men jag slapp och det betyder att jag hinner förebreda mer och nå längre. På matten satt jag och anki och kollade på en rolig video och pratade, ganska högt. På tyskan såg vi på film, det var jätte spännande. Imorgon har vi frukostmöte med kommunpoltikerna, det ska bli jätte kul, jag och sofia ska göra lappar snart. Ikväll ska jag, christne och Anna förmodligen gå på bio och se slumdog någoting, det ska bli fantaktiskt roligt, jag längtar.

Ha en underbar dag.

God morgon

    Vaknade, kom på att jag var tvungen att skriva av fysiken så jag skulle kunna öva på bussen, tjougo i sju var jag klar, lite stressad. Börja göra frukost och startade datorn, och tangentbordet fungerade inte.  Ingenting fungerade på datorn, förutom spotify. Satt vid datorn så att mina rostade mackor blev hårda, till slut stängde jag av allt. Och började om, då var jag trött, och ingen sol ute.
    Då måste man se det från den ljusa sidan, ta det lugnt och börja om, och om det inte skulle ha fungerat skulle jag kunnat plugga eller gör någonting annat kul, men nu fungerade så det är ju ännu bättre. Då blev jag glad, så nu är jag på energi humör igen. Nu ska jag och Erika redovisa Fysiken om en timme, och det kommer gå hur bra som helst.


Jag är snäll så jag bjuder på denna fina bild.

ojj

   Precis när jag blev klar med matten, ropade mamma och sa att vi skulle åka. Jag frågade var? och hon sa att vi skulle äta påsk middag hos mormor, det hade jag totalt glömt. Mormor hade dukat jätte fint och varje barnbarn fick en Choklad lindor påse med en choklad hare brevid, mmm jätte gott. Maten var underbar god, inkokt lax med potatis och någon slags majonäs sås. Det var jätte gott. Det är verkligen kul att träffa alla i släkten, man har så kul åt varandra. Min syster tex trodde att bambis pappa var en älg, eftersom hans pappa är skogens koung. 
    Efter middagen åkte jag och pappa till kyrkogården i lilla östra ryd. Jag tycker det är en jätte fin kyrkogård där. Min morfar, morbror, bror ligger där, själv ska jag kremeras. Min gammelmorfar ligger också begravd där, och han hette också Helge Johansson, just like me. Nu sitter jag hemma och ska arbeta vidare på min idrottsuppgift och läsa lite fysik, det kommer gå jätte bra. Power just now.


Pelle
Påsk

a bad hair day ;)

Hejsan

Heej alla läsare, hoppas ni mår lika bra som jag. Just nu sitter jag och lyssnar på musik, samtidigt som jag pluggar matematik, måste göra minst 6 sidor per dag för att hinna till matematik nationella prov nästa vecka. Men nu kom jag på att jag måste ta tag i turneringen vi ska ha på skolan. ESO, som jag sitter i syrelsen för, ska ordna en sten-sax-påse turnering på skolan, då finalen sker på scenen ute. Det ska vara i juni, det ska bli jätte kul. Nu ska jag skriva lite vad reglerna är och så. Det är så kul att hålla i sånt.


Matematik är riktigt kul.

SOMMARKÄNSLOR


Härliga sol

Förut gick jag till ica för att köpa lite must och vitlök, mamma ska göra lamm idag, förstår inte varför. Ingen äter det ju ändå. I alla fall på vägen dit tog jag ett härligt foto, man blir så glad över det.  Snart ska jag sätta upp mål för nästan veckan och sen planera lite, det ska bli kul.Med mobilen tog jag detta härliga foto.

Just det

Hela dagen har varit fylld med just det-händelse. Och tyvärr har de mesta med skolan att göra.

Redovisning av energi källor på tisdag.
Redovisning av dans på fredag.
Matematik nationella prov om två veckor.
MVG inlämningsuppgift i idrott.
Engelska översättning

Detta plus att jag ska lära mig 65 olika glasser och vad de innehåller tills på lördag, eftersom jag har prov då. Det är smultron stället som ger ut sådana härliga läxor. På onsdag ska vi ha frukostmöte med ganska många poltiker ifrån söderköpings kommun, då kan ungdomarna ställa sina frågor till dem. Det ska bli hur kul som helst. Jag älskar när det är mycket att göra. Men nu ska jag jobba vidare med att averka mina härliga moment på min lista, det ska bli  spänande.


Anna tvätter terassen


 


Påskafton

         Det blev otroligt kul igår, precis som jag sa att det skulle bli. Maten var jääte god, pappa hade verkligen fixat med allt. Lax, färsk potatis, jansson, sill jaa allt fanns med. Och godis skålar stod det lite överallt, så jag proppa i mig massor. Vid elva åkte jag hem, de andra skulle gå ut senare( mina föräldrar, mina systarar med pojkvänner.) Men vid tolv kom min äldsta syster hem, hon ville inte gå ut för att hon sa att hon inte var tillräckligt fin, men det var hon. Jag hade ett trevligt samtal igår kväll, det var trevligt. Sen somande jag nästan direkt,  var jätte trött.


Ifrån pappas balkong

dit ska jag i sommar,


GODIS

design

Jag trodde aldrig att det skulle vara så här svårt att designa en blogg, det är ju massor koder och sen när man tror att man har lyckas, klickar man upp det och hela sidan är sne. Nu har jag gett upp, och ska be min syster. Hon är jätte duktig på sånt.
   Idag har jag solat och softat, inte pluggat som jag kanske borde ha gjort. Men ibland kan man inte bara låta bli att njuta av livet. Jag somande i ungefär en timme, men lite brunare har jag nog blivit. Nu är jag helt uppe i varv, eftersom jag fått i mig godis ( mamma ^hann^ egentligen inte gömma påskäggen, så jag fick de direkt) Men lika glad är jag för det. Ikväll ska jag som sagt till far min, det ska bli hur kul som helst.Otroligt bra


Sommar känslor

God (härliga) Morgon

Vaknade med solen rakt in i mina ögon, det var grymt härligt. Jag hoppas verkligen att solen håller i sig, även om jag inte tror det. Idag ska jag på påsk middag hos pappa med hela familjen, det ska bli trevligt. På förmiddagen ska jag bara ta det lugnt och kanske plugga lite, eftersom att jag kääer att jag ligger lite efter med allt. Sen öva lite på dansen. Jag ska det jag vill göra, det är faktiskt påsk, även om jag inte firar det. Jag vet inte om mamma har gömt påskägg, för jag sa till henne att jag ändå inte vill ha något. Just nu sitter jag i solen med solglösögon och äter tonfisktoast och dricker jucie, det är obeskrivligt härligt. Jag är så lycklig och glad för att livet äntligen fungerar. Nu ska jag njuta vidare.


Blanda tonfisk, majonäs och purjulök och använda som fyllning i toasten, det godaste som finns.


gusågott
:)

Min dag

    Erika kom som sagt hit klockan ett, det var jätte kul, har inte träffat henne på en vecka, det blir lite tomt utan henne. Först tränade vi på dansen som vi ska redovisa, det blir en underbar koregrafi till den här låten. Det blir sjukt snyggt, som tur går Erika i dans, så hon kan visa mig. Det kommer bli ju bra som helst i alla fall. Efter en timme solade vi lite, jag vet att man inte ska sola i solen efter man har solat solarium, men jag kunde inte låta bli. Det var jätte härligt.

   Sen tränade vi lite mer. lunch blev det sen med fiskpinnar och pommes i ugn. Det var jätte gott, med vatten till. Efter det träna vi lite till, jag kan nästan hela nu, men har lite till att träna, det får jag göra imorgon. Vid sex då kom pappa, eftersom vi skulle äta på tapas baren i huset brevid lägenheten.

   Maten på resturangen var otroligt god, jag har kommit på att jag älskar tapas mat. Pappa och jag pratade om maffain och olika illegala förenigar, och vilken respekt de kan få. Det är läskigt när man tänker på det.På terassen


Erika skaffade facebook.


Tapas

Hoppas ni har haft en lite underbart bra dag som jag.

otroligt kul

Det har varit en till happy dag idag, det var jätte kul att erika kom och dansa med mig,även om vi inte dansade lika mycket, nu ska jag iväg med min pappa och äta tapas, uppdaterar ikväll.
hade så bra.

Emmaboda - Del 4

Sista dagen, det känndes i luften. stämingen var inte alls lika hög. Alla skulle skiljas. Som sagt vårt rum började städa vid 6 eftersom jag och branko mfl var vakna, väckte vi resten. Det tog oss, mig, till klockan halv åtta att få rummet i absolut perfektion. Jag fick ett anfall av min perfektionism, jag lider av, så jag städade och ställde ordning allt i precis symetrisk ordning. Det blev jätte fint. Nu kommer barnen bli glada, hoppas jag. 
När vi satt och valde så sov jag ungefär 40 gånger, eftersom jag inte hade sovit på hela dagen. En gång när jag somande så föll jag halvt ihop. Jag blev jätte rädd och bara sa rakt högt ut - Jäklar. Det kändes som att alla kolla på mig.
     Efter det var det frukost och sen plena, vi valde förbundordförande, jag röstade på sofia, men det blev tobias. Men han är säkert jätte duktig också. Jag och Ellinor hjälpte till att städa i plena och ta bort all tejp som var på golvet, sedan satte vi det i varandras hår, det var otroligt kul. Efter det blev det plena, med rakning av vår förra förbundordförande. Eftersom gruppen på facebook, hade blivit mycket fler än 166 så skulle hon raka av sig sitt hår. Det var jätte roligt att se allt hår falla, själv skulle jag gråta, hon garvade.  

    Plena var slut, gick vi tog våra väskor och sen sa adjö till Brita och Lisa, jag grät nästan. Sen sa jag hej då till alla andra, det var också hemskt. Hoppas jag får se dem igen, annars vet jag inte vad jag gör. Sen blev det tåg resa hem, den var lite lugnare än på vägen dit. Kan det bero på att jag inte kunde prata, eftersom jag var så hes efter discot och allt. Men det var jätte trevligt, men jag tror jag sov ett tag, men jag minns inte riktigt. Sedan skildes jag och elli åt´, men vi ses i alla fall snart igen.

Jag vill tacka alla var en underbart helg, i had one time of my life there. Det var verkligen jätte kul, Ett extra tack till Sara, Branko, Amandax2, Sandra, Brita och Lisa. Självklart underbara Ellinor som stod ut med mig. TACK till Sveriges Elevråd-SVEA.


solig morgon

    Det gör mig så glad att se solen titta fram idag igen. Man känner sig lycklig. Jag vaknade som sagt för en timme sen, då gick jag och solade på drop-in-sun, här på st:persgatan. Jag blev ganska brun. Sen när jag gick hem hittade jag ett pokémon kort och fick nostalgi känsla ut fingerspetsarna. Nu sitter jag och skriver lite på sista delen av emmaboda del 4, som kommer upp senare under dagen. Idag kommer Erika hit också, gud vad kul. Mitt liv fungerar verkligen.


En kille som har arbetat mycket med sin falsett.
Lite brun

Pokémon

Klimatkris?

Det många pratar mest om är att isen i antarikist smälter och kommer stoppa golfströmmen som kommer kyla ned oss, eller göra det varamre här. I alla fall, isen smälter, och det vet alla.
 Eller gör den det?


Bild lånad av klimatbluffen.

45 procent mer is i mars , jämfört med för 20 år sedan i mars.

Hoppas ni somnar gott med denna information.

Underbar dag

Först på dagen satt jag och sov i solen, det var jätte härligt, för jag drog ut datorn ut på terassen, och lyssnade på härlig musik. Jag satt och log, nästan skratta för att jag var så lycklig. Sen bröts allt när frida ringde, nee vars det var jätte kul att hon ringde. Det var verkligen varit en underbar dag idag, allt fungerade verklingen.
   Jag och frida gick till fräcka, vi tog chokladboll och chailatte. Gud va gott. Frida skulle ha ett par solglasögon, så vi gick runt på stan ett tag, men hon fann inga bra. Vid fem gick jag hem och Frida mötte ebba. Hemma lagade jag nästan mat, fast mamma tog över det mesta, medans jag satt vid facebook.
    Fiskpinnar är jätte gott har jag kommit på, även om det kanske inte är så mycket fisk i, är det gott. Jag hade planerat att vara med mickis ikväll, men hon kunde inte. Så jag gick och köpte 8 presentkort på sf till påsk, och sen gick jag och kollade om något solarium var ledigt, men tyvärr inte. Då gick jag runt i norrköping och kom fram till att norrköping är en väldigt vacker stad. Efter min metal utflykt gick jag till waynes och tog med chai latte på vägen hem, det kallar jag njuta av livet.
   Imorgon vid tio ska jag ner och sola, vid elva ringer erika och vi ska planera när hon ska komma, för vi ska öva på vår dans, det ska bli kul.


Chai latte

vi är snygga

hut?

japp

nygatan

Fika

Nu ska jag iväg o fika med Frida, har saknat henne.
DEt sak bli otroligt gott och roligt.Hoppas ni har haft en lika trevlig dag som jag.

Emmaboda- Del 3

     Upp som vanligt vid halv åtta och äta frukost. Det var något i luften som rörde sig, just det, det va ju bankett på kvällen. Jag och elli skulle gå som ett par. Alla var lite smått nervösa faktiskt.  Maten var jätte god, och jag och elli hade skit kul, men de som satt vid vårt bord som inte alls lika roade ut som vi. Vårt lilla gäng hade planerat att sitta tillsammans, men eftersom vi kom en halv timme senare än alla andra, fick vi sitta på olika ställen, men det var trevligt det också.  
   Dagen innan hade jag varit med en tävling med swedbank, man skulle gissa hur många godisare det var i en spargris. kollade inte på spargrisen och skrev 57 stycken, och det var det också. Fy f**n ibland har man tur. Så jag vann en väska och en fotboll som det stod swedbank på, de tär ju alltid trevligt.
   Under kvällen firade jag ellis födelsedag, som egntligen igår.  Hon fick swedbanksfotbollen i födelsedagspresent, eftersom jag vet att hon älskar fotboll.
   Det var en talangjakt under middagen också, det var jätte kul även om jag totalt missade ett uppträdande, eftersom jag garvade så mycket. Efter middagen var det disco med nostalgi musik, det var as kul. Jag älskar att bar sjunga och dansa med gammal musik, typ som Aqua, Britney o.s.v. Det är jätte kul. Jag drog ut elli mitt i allt på disco golvet, hon såg inte så roade ut, hon stog mest still. Men det var kul.
   Efter discot gick vi och satte oss på Branko och saras luftmadrass och pratade. Det var jätte trevligt, vi körde några tanke lekar också. Med tiden, runt 3-4, somande elli, amanda bea sandra mfl. Jag, Branko,lisa och Brita låg på madrassen och ^pratade^, men det var jätte kul när Lisa  ^räknade^. Vid fem föjlde Branko och jag sara eftersom hon skulle åka med tåg till sthlm då. Vid kvart i sex var vi tillbaka och då orkade vi inte lägga oss, så vi stannade uppe tills halv sju för då var det städning. Lite trött var jag då. Den dag var den mest roligaste dag av alla dagar på lägret.


Jag i solen                                                                                   Branko innan banketten

Jag och Leo                                                                                                         Leo i min skjorta ;P

Fina elli under banketten                                                                                      Jag i Britas glasögon

Under discot                                                                                         Det var fart på det.

Mitt rum

Mitt rum har en dålig dag. Det vill inte bli snyggt,ovasätt vad jag gör. Men men, jag får väll sätta mig i köket. Jag vaknade för en timme sedan på energi humör. CUF ringde nyss och undrade om jag ville förlänga mitt medlemskap, men jag tacka nej. Och sen kanske jag ska åka till sthlm om en månad, på en kurs. Imorgon ska jag träffa Erika för att träna på vår dans som vi ska vis aupp för klassen. Ikväll ska jag vara med mickis. Det ska bli underbart kul. Jag längtar verkligen.

Nu ska äta frukost, sen ska jag handla lite, och sen ned till källaren och sen ska jag skriva om emmaboda del 3, och efter det ska jag plugga lite

Hoppas eran dag blir lika kul som min :)

Ordning igen

Nu laddar jag min ipod och min mobil i datorn, eftersom jag har tappat laddarna till båda.
    Min dag startade inte så bra, busskortet fungerade, min mobil var urladdad, min ipod var också det. Jag var nära på att missa bussen, det började regna. Det var så mycket roliigt så jag tyckte det var ironiskt, så jag började skratta åt det. Anna lysste upp min dag, hon är verkligen en sådan som kan lyfta det postiva ur det negativa. Man blir alltid så glad. JAg trodde att denna dag skulle bli tråkig, för ensådan dag har jag inte haft sedan nyår, men det blev en otroligt roliga dag istället. Jag var på värsta skämt humöret, det var jätte kul. Jag och anna åt glass och spelade piano, det var jätte mysigt.  Efter middagen hemma hos mormor, åkte vi till max och käka.

Minns ni 10 kronorsregeln. Att om man tappar under tio kronor på marken ska man låta dem ligga där. Minns ni själva inte hur glad man blir om man hittar en krona på marken, så genom att låta dem vara kvar på marken så kan andra personer hitta dem. Det betyder inte att om man ser en krona på marken ska man inte ta upp den, utan då har man ju faktsikt hittat den.


Jag och Elli lekte engång
God natt


Hos mormor

Nu har jag nyss anlänt till mormor, nu ska jag äta bloggar senare :)


Emmaboda- Del 2

Vid halv åtta var det frukost, inte något speciellt med den. Sen blev det utskotts arbete, vilket var jätte kul, eftersom jag började lära känna Amanda och Sandra ifrån sundsvall. De var jätte roliga människor. Och vid utskotts arbetet insåg jag att Sara är otrolit smart och duktig debattör. Man blir verklien insperarad av sådana människor. Tyvärr var jag lite låg under hela helgen, och hade inte satt på min brain storm hjärnan, den som jag använder vid prov och i skolan. Vår utskottsförslag vann nästan över alla andras, det var otroligt rolit att se.
    På kvällen var det disco, om ja ginte minns fel. Det var nåon ifrån sundsvall som fixa det, men det var inte så mycket av disco. Men roligt var det. Jag, branko, Amanda och Leo bestämde oss för att sova i kärleksrummet runt 4, men sen sov vi inget bra där så vi gick tillbaka, och jag tog ellis madrass som hon sov på eftersom jag lömde min hemma, så elli fick sova på marken, och jag tog hennes kudde eftersom min visste jag inte vart den var. Men det var roligt. Elli var inte överlycklig på mig. 
   Tyvärr minns jag inte så mycket var lördagen, det var som en mellandag, eftersom söndagen var så otroligt kul. 

Nu ska jag äta frukost och sen till söderköping. Ha en mycket trevlig dag.     


Amanda och jag

Kiss i Plena


Plenafolk

Vardag igen

    Jaha, nu var det igång igen min härliga vardag. Synd att det blir så lite tid över till bloggandet då, men jag ska försöka mitt bästa. Idag har jag tagit det väldigt lugnt, bara slappat . Imorgon ska jag träffa underbara Anna i söderköping, då ska vi äta lite glass och sola, även om det ska regna imorgon. Vid 4 ska jag till min mormor och äta middag med släkten. Vi kommer hem runt åtta och då ska jag skriva klart idrotten som jag inte hann med innan Emmaboda. Just det, Emmaboda del 2 kommer imorgon, någongång, det blir spänande.

Är det någon som inte vet om att jag älskar mitt liv otroligt mycket?, i så fall vet den det nu.


Amanda, Jag och Ellinor klockan 2

MVG på språklig inlämningsuppgift


   Välj ämne, om ni har fått ett ämne som är tråkigt försök gör det intressant. Man kan tänka sig att kärnan i arbetet är toppen av kurvan på en hängmatta, alltså sen punkt som är närmast marken. Där är kärnan och det är där ifrån i egentligen börjar ditt arbete. Alla vet att där man har benen på hängmattan lutar det långt och är inte brant, men där man har huvudet och öbre rygg är det brant.

   Det gör att början av ditt arbete inte heller ska luta ned så mycket, men slutet ska vara kraftfullt uppåt. Början och slutet ska bindas ihop, de ska vara likgitliga och man ska kunna sätt dem i varandra. På en hängmatta är de lika höga. Och de ska vara längst bort ifrån ämnet.

   Allstå desto djupare kurvan är desto djupare är ditt arbete.


EXMPEL Ämne Konsten att göra slut:

  • Allt är förgängligt
  • massage, godis, kärlek
  • varför tar det slut, hur gör man slut
  • Alla exmpel
  • Känna av i nuet, inte vänta sig slutet.

Jag skriver allt upp allt i en logisk ordning, sedan skriver jag och kryssar för så att jag vet vart jag är. Låter andra personer läsa igenom allt, sedan rättar jag 3 gånger, regler, upplägg och innehåll. Och sen läser jag igenom allt igen.Den som kan läsa av detta, borde få nobelpriset i allt.

Mat

    Nu kom mamma och anna hem, båda frågade om jag hade gjort stuvade makaroner. Nej, det har jag inte gjort. Jag råkade bara koka dem lite för länge. Men falukorven blev perfekt. senaste timmen har jag pratat med personer ifrån Emmaboda, det har varit jätte trevligt. Och innan det var jag nere med syrran på stan, och testade skor och hon skulle byta nått på gina, men hon gjorde det aldrig. Jag har fått mängder av lyckorus idag, nästan hela tiden. Det är underbart.


Man kan lyckas med allt, ändå misslyckades jag med att koka makaroner.

Emmaboda- Del 1

Efter en otroligt rolig tågresa, visste inte jag och Elli vad vi kände för Elevkongreesen. Det kändes inte rätt, inte roligt. Denna känsla försvann snabbt. Då vi lärde känna mer människor blev allt mycket mer positivt. Vi (Branko, Sara, Elli och Jag) valde ett högljutt rum eftersom vi inte ville sova. Men sen så klockan var 4 på natten, så var det andra i rummet som var arga på oss, för att vi spela techno och opera högt.( Jag förstår dem inte ;) ). Men runt halv 5 somnade hela vårt lilla gäng ( amanda, caroline, Leo, Branko och jag) eftersom Elli och Sara ville sova.

       Under dagen som hade gått, delades vi in i utskott, jag fick analysera stagdarna för Sveriges elevråd- SVEA. Det kanske inte var det roligaste att göra men det var en otrolligt kul grupp jag kom med.

Innan detta gick branko, sara, elli och jag och utforskade Emmaboda stad, vilket bestod av en bokhandel och två mataffärer. Men vi roade oss ändå. Vi köpte lite ^mat^, fast mer godis.

        På kvällen hade vi Plena( = där vi bestlutade allt) där gjorde valter och josefine ( vice och ordeförande) ett vad, som gick ut på att om Sveas event på facebook fick mer än 166 medlemmar under tiden skulle josefine raka av sig håret. Jag trodde inte på dem. Senare på kvällen sprang vi runt i hela skolan och hade underbart bra. Och Brita kom fram till mig och sa att jag skulle bli dagens babe, och sen frågade hon massor, det var jätte roligt. Hon och Lisa, hennes kompis är nog de roligaste människorna jag någonsin har träffat, jag kunde inte andas eftersom jag skrattade så otroligt mycket.

       På tåget såg jag och elli till att vi blev hatade från första början, eftersom vi slog folk med väskor och lät otroligt mycket, men det vara bara otroligt kul.
Jag har träffat 300 personer under 4 dagar, som kommer ifrån hela sverige ifrån luleå till malmö, sthlm till gbg. Så många olika dialekter, snacka om att jag själv pratar konstigt nu.


Brita och Lisa ifrån södra sverige

Utskottet


Underbara Sara ifrån göteborg

Hemma igen

Nu har jag kommit hem, skönt. Men jag saknar alla underbara människor som jag träffade på lägret. Britta, Branko, Sara, Lisa, Amanda och många fler förgyllde glatt min helg. Och självklart Elii, hon är en av mina absoluta bästa vänner och jag älskar henne väldigt mycket. Denna helg förändrade mitt liv, eftersom det finns så mycket som jag kan ta med mig i framtiden.
   Nu ska jag ta ett bad och sen sova, efteersom jag har sovit 6 timmar i helgen, så jag behöver sömn. Imorgon ska jag berätta om allt som hända mig och Elli på lägret.Sara och Branko


Lisa och Britta

Parafrasen

    Läran om att göra negativa saker till positiva. Detta är nyckeln till livets källor, men det svårste att lära sig av allt. Jag tror att allt blir möjligt om man kan parafrasen. Det kan vara att man får tillbaka ett prov som man t.ex. får 76/100 poäng på och VG. Då har man 24 fel på provet och inte MVG, eller så har man 76 rätt och VG. Och VG är bättre än G eller VG-. 76 rätt är bättre än 75 eller 74. Allt är beroende av vad man jämför med.
    Jag tror man alltid kan använda detta. EX. jag åkte i fängelse, men vad bra jag slipper laga mat på 4 år, sen kanske man måste vara realistisk och överväga alla sidor, som exmplet fängelset får man inte träffa sina vänner på 4 år. Men principen måste hållas för att det ska fungera. Någon klagar på att du inte har gjort så mycket som du skulle ha gjort, då säger du - Vad roligt, för då har jag så mycket framför mig. Försök ljuga för sig själv lite, och var mer fake motovierad.  Du ska ljuga så mycket för sig själv att du till slut tror på dig själv och skapar då riktig motovation. Lär dig att leva med Parafrasen.

Det är inte mängden av dina år som räknas. Det är mängden av liv i dina år.


Min syster tog detta foto, på rhodos.

Ha en underbart helg nu, unna er något.

Bloggpaus

     Idag har det varit en härlig dag. Vid halv fyra hade jag som sagt ett möte, innan det gick jag och Ellinor till Konfekthörnan i söderköing, där hon köpte en glass, men jag var inte sugen på det så jag köpte en Loka i stället. Just nu packar jag inför morgon dagen, eftersdom jag och kära Eliinor ska resa till Emmaboda på elevrådskongress.  Det ska bli hur kul som helst, men tyvärr kan jag inte blogg förens jag kommer hem på måndag, det är lite tråkigt. 
Men ska skriva om Parafrasens kraft ikväll vid åtta, kolla in då.
Allt som jag verkligen tycker om, är antingen olagligt, omoraliskt eller fettbindandeHärliga Elli ska jag tillbringa fyra härliga dagar med.


Emmaboda, kust till kust.

Hej

God morgon, idag är det en lycklig-dag, inte ensådan dag som man hela tiden är jätteglad utan man känner sig lycklig helt enkelt.  Idag ska jag lämna in Svenska arbetet, och sen ska vi ha ett litet läxförhör i musiken, som ska handla om musikteori. Det ska bli spännande. Efter skolan är det Ungdomsdemokratimöte, det ska bli mysig, de mötena är alltid mysiga. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, eftersom tåget går halv sju imorgon bitte till Emmaboda, och jag vill vara power då.

Igår kväll var jag som sagt på retorik kursen, det var verkligen insperarande. Nu har jag massivs med extra tips som kommer upp på bloggen snart, hur kul som helst. Jag säger bara paprafrasen.

Bättre stavning?
Jag kan ju skylla på att jag börja skriva ordentligt när jag var 8 år, och började prata när jag var 6 år.
 

Hoppas ni får en unbart bra dag som jag kommer få.

Teater Dag

Idag har det varit en unbart rolig dag fylld med skratt och lycka. Efter engelskan så åkte hela årkurs 9 till norrköpign för att se Min drömärld av agust strindberg. Jag rekomenderar  er att aldrig se den, det var den smästa teater jag någonsin beskådat. MEn det var otroligt kul att vara längsbak av alla, för då kunde man skratta och ha det kul. Jag var nära på att dö för att jag inte fick någon luft, eftersom jag skrattade så mycket.
   Efter teatern gick jag anna och sofie och åt glass på lindhals, det var underbart gott. Nu ska jag på en mini kurs i retorik med min mammas parti (vrinnevilistan) Det ska bli hur kul som helst. Längtar verkligen.Jag och min bästa vänn intill nkpg :)

Tittade bara ut

På en av hundra dagar, vaknar jag lite smått sur, jag vet inte över vad. Sen reser jag mig ur sängen och sätter på min ipod och drar upp persinerna, och tiitar ut. Då blev jag helt energi fylld och lycklig, gud vad lite väder kan göra i livet. Nu ska jag äta frukost och åka till söderköping för en engelska lektion.
from my window  

Hoppas ni får en underbra dag, precis som jag.

RSS 2.0